Bruchetta med kyllingsalat
Restetorsdag med Elkjøp-ambassadører resulterte i mye god mat. Med utgangspunkt i overskuddsmat fra lokalbutikken lagde vi treretters middag til 8 personer. Huskokken til Siemens loset oss gjennom dagen. Her er oppskrift på bruchetta med kyllingsalat.
Ingredienser
- Baguette eller brød, gjerne daggammelt
- Olivenolje og fersk hvitløk
- Stekt eller grillet kylling i biter
- Litt finhakket løk
- Kokte grønnsaker
- Dressing:
- Karri
- Majones
- Kesam
- Dijonsennep
- Salt & pepper
- Vineddik (gjerne rødvin)
- Kok opp olivenolje med fersk hvitløk - hel med skall. La småputre i 15 min til oljen smaker godt og mildt av hvitløk.
- Kutt bagettene i tynne skiver, ca. 3-4 mm. Drypp litt av hvitløksoljen på en flat tallerken og dypp bagettskivene på den ene siden i oljen.
- Legg skivene med den oljetrukne siden opp på stekebrett og stek gylne i ovnen ved 175 grader i 12-15 min. Avkjøl.
- Bland ingrediensene til kyllingsalaten og smak til.
- Legg salaten oppå de sprø bruschettaene.
- Dryss med litt friskt grønt og finhakket tomat (ikke kjernene).
Tips: varier med en enkel tomatsalsa
- Del tomater i fire.
- Fjern kjernene og kutt tomatkjøttet i små terninger.
- Bland med litt finhakket løk, hvitløk, salt, pepper, en klunk olivenolje og noe hakket grønt (gjerne koriander).