Bondeomelett
Dette er en klassisk omelett som metter godt. Kok gjerne litt ekstra poteter dagen før, så har du alltid en god startingrediens på lur.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/344/shutterstock_82659409_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/344/shutterstock_82659409_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/344/shutterstock_82659409_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/344/shutterstock_82659409_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/344/shutterstock_82659409_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/344/shutterstock_82659409_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- Kokte poteter
- 3–4 egg
- Ev. en skvett melk
- Grønnsaker, gjerne fra middagen igår (f.eks. tacorester som tomat, løk, paprika)
- Ev. gårsdagens kotelett, pølse eller kylling kuttet i biter
- Olje til steking
- Salt & pepper
- Skjær de kokte potetene i skiver og stek dem i en panne sammen med de andre ingrediensene til alt er gjennomvarmt. Rør forsiktig så ikke potetskivene faller fra hverandre.
- Visp eggene (og ev. melken), krydre med salt og pepper og hell over i stekepannen.
- Skru ned varmen og la bondeomeletten steke på lav varme under lokk til den har «satt seg».
- Vend den ene halvparten over den andre før du serverer, gjerne med ferskt brød og smør til.
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".
Her finner du andre spennende resteomeletter.