Betasuppe med pinnekjøtt
En norsk husmannskostklassiker og en super måte å bruke opp restene av nasjonalskatten pinnekjøtt på. Denne varmer godt etter en kald skitur en tidlig januarkveld.
Ingredienser
- pinnekjøttrester (kjøtt og bein hver for seg)
- ev. rester fra kålrabistappen
- smør
- gulrot, purre, potet og kålrot, i biter
- 2 liter vann
- salt og pepper
- Det finnes mange varianter av betasuppe.
- Har du flere ingredienser for hånden (f.eks. byggryn, gule erter, hvitkål, svineknoke), er det bare å slå seg løs.
- Brun beina i smør og tilsett vann.
- La det småkoke i 30 minutter før du tar ut beina og tilsetter grønnsakene.
- Når grønnsakene begynner å bli møre, tilsetter du kjøttet (kuttet i mindre biter).
- La det hele småputre noen minutter før du smaker til med salt og pepper (ev. også med litt frisk timian).
- Har du kålrabistappe igjen fra pinnekjøttmiddagen, kan du bruke den til å jevne suppen. Bruk én spiseskje om gangen til du oppnår den tykkelsen du ønsker.
Oppskriften er fra boka "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".