Bakt sellerirot med linseragu
Dette er ikke en typisk resterett, men en fin måte å lage noe godt av sellerirot samtidig som du kan bruke opp litt slitne gulrøtter, stangselleri eller andre grønnsaker du synes passer i en ragu. Oppskriften har vi fått av mesterkokk Nils Flatmark som vi jobber sammen med for å utvikle ukemenyer for kantiner med fokus på å utnytte alle råvarene i løpet av en uke inspirert av Sulten app. Vel bekomme.

Ingredienser
- 120 g sellerirot
- 1 gulrot
- 1 stang av stangselleri
- 1 sjalottløk
- 1 håndfull friske urter (Gressløk, persille, løpstikke eller lignende)
- 2 dl innkokt kyllingkraft eller buljong (for en vegetarisk variant, velg grønnsakskraft)
- 50 g kokte linser
Merk at ingrediensene er beregnet for 1 porsjon og tar ca. 20-30 minutter å tilberede.
1. Fjern skall og kutt en tykk skive av selleriroten som skal tilberedes for seg. Resten deles i små biter sammen med gulrot, stangselleri og sjalottløk.
2. Varm en panne og tilsett olje og alle grønnsakene samtidig. Sauter bitene og ha over kraft. Reduser til halvparten.
3. Ha i smør og kok til det blir blandet inn.
4. Om grønnsakene er ferdigkokt og massen ikke henger sammen, kan man tilsette litt maisstivelse.
5. Tilsett linser og kok til det emulgerer (binder seg sammen).
6. Snitt ruter i sellerirotskiven for raskere tilberedning og estetikk.
7. Har du tilgang på dampovn, damp selleriroten mør, ca. 10–15 minutter.
8. Varm en panne, tilsett olje og brun sellerirotskiven til den er gyllen. Avslutt slik som du ville steke et kjøttstykke, med smør, hvitløk og urter.
9. Finhakk urter og vend inn i linseraguen rett før servering.
10. Plasser sellerirotskiven på tallerkenen og legg linseraguen pent rundt eller over.
11. Pynt med noen ekstra friske urter på toppen og server retten umiddelbart.