Asiatisk kålsalat

Hvis du har kål til overs etter fårikålmiddagen eller andre kålretter kan du lage en asiatisk kålsalat stil lunsj eller som tilbehør til både fisk og kjøtt.

Ingredienser

Til 4 personer:

  • Ca. 1/2 kålhode finsnittet. Bruk det du har av kålrester (rødkål, hodekål, nykål osv.)
  • 1 grovrevet eple, gjerne grønt om du har
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 1 grovrevet gulrot
  • En neve peanøtter
  • Dressing:
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 ts sesamolje
  • 1 ss riseddik
  • Saften av 1 lime
  • 1 ts honning
  • 2 ts finhakket Ingefær
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 finhakket chili
  • Litt finhakket koriander

1. Finsnitt kål, riv eple og gulrot grovt og skjær løk i tynne skiver.

2. Finhakk chili, hvitløk, ingefær og koriander og rør det sammen med soyasaus, sesamolje, riseddik, lime og honning til en dressing. Krydre med salt og pepper.

3. Bland grønnsakene, bland inn dressing og peanøtter og server.