Mal for registrering
For å få god oversikt over matsvinnet er det viktig å ha tilgjengelige verktøy som alle kan bruke. Dette Excel-arket er en mal for registrering av matsvinn og er designet for å hjelpe virksomheter med å systematisk dokumentere og analysere mengden matsvinn som oppstår i ulike måltider.
![](/imager/images/31811/mal-for-registrering_8099abceef563f493530f84ebdab34b0.png 750w, /imager/images/31811/mal-for-registrering_97e1bff1112ca62c6eb5fd8550aa32a5.png 1000w, /imager/images/31811/mal-for-registrering_70a3db3a86cb6154fffec0c08faa08ae.png 1250w, /imager/images/31811/mal-for-registrering_c581e48e25d5d326b7f84977f1ef2db4.png 1500w, /imager/images/31811/mal-for-registrering_158cbf0299559eb34e0ea0f8c075790e.png 1750w, /imager/images/31811/mal-for-registrering_a3ecfe164196bb2f3f1d244be5ac2602.png 2000w)
Registreringsskjemaet er delt inn i fire måltider: Frokost, lunsj, middag og kveldsmat, og gir mulighet for å registrere både fast og flytende matsvinn. Før dere begynner å fylle ut registreringsskjemaet kan dere fylle inn informasjon om virksomheten, avdelingen, tidsperioden og antall beboere. Dette vil gi en helhetlig oversikt over registreringen og bidra til å identifisere eventuelle mønstre eller trender i matsvinnet.
Under hver måltidskolonne er det to kolonner for å registrere mengden matsvinn i kilogram (kg) og desiliter (dl), samt en ekstra kolonne for eventuelle merknader. Merknadsfeltet kan brukes til å gi ytterligere informasjon om årsaker til matsvinnet eller andre relevante observasjoner.
Vennligst merk at dette registreringsskjemaet kun skal brukes til å registrere spiselig matsvinn, og ikke inkludere ikke-spiselige deler som avskjær, skrell og bein.