Gjenbruksguide
Kartlegging viser at mye av matsvinnet som oppstår på et sykehjem er råvarer og ferdig tilberedte retter som er til overs etter serveringen. Denne Guiden til trygg gjenbruk av mat er spesielt utviklet for ansatte i omsorgssektoren som er ansvarlige for matservering til eldre.
![](/imager/images/31816/Guide-trygg-gjenbruk_8099abceef563f493530f84ebdab34b0.png 750w, /imager/images/31816/Guide-trygg-gjenbruk_97e1bff1112ca62c6eb5fd8550aa32a5.png 1000w, /imager/images/31816/Guide-trygg-gjenbruk_70a3db3a86cb6154fffec0c08faa08ae.png 1250w, /imager/images/31816/Guide-trygg-gjenbruk_c581e48e25d5d326b7f84977f1ef2db4.png 1500w, /imager/images/31816/Guide-trygg-gjenbruk_158cbf0299559eb34e0ea0f8c075790e.png 1750w, /imager/images/31816/Guide-trygg-gjenbruk_a3ecfe164196bb2f3f1d244be5ac2602.png 2000w)
Guiden gir ansatte faglig støtte og inspirasjon til å vurdere om mat kan gjenbrukes eller må kastes. Det viktigste er å sikre trygg matservering samtidig som man reduserer matsvinn. Ved å følge denne guiden kan ansatte ta informerte beslutninger om gjenbruk av mat, bidra til mer effektiv ressursutnyttelse og samtidig sikre en høy standard for mattrygghet.