Få med de ansatte på dugnaden
BAMA er med i KuttMatsvinn2020 og skal blant annet redusere matsvinnet i personalrestauranten. Det er viktig å ha med de ansatte på laget for forståelsen av hvilke tiltak som må gjennomføres for å nå målet.
![](/imager/images/1466/Bama-tiltak-KM2020-redigert_8099abceef563f493530f84ebdab34b0.jpg 750w, /imager/images/1466/Bama-tiltak-KM2020-redigert_97e1bff1112ca62c6eb5fd8550aa32a5.jpg 1000w, /imager/images/1466/Bama-tiltak-KM2020-redigert_70a3db3a86cb6154fffec0c08faa08ae.jpg 1250w, /imager/images/1466/Bama-tiltak-KM2020-redigert_c581e48e25d5d326b7f84977f1ef2db4.jpg 1500w, /imager/images/1466/Bama-tiltak-KM2020-redigert_158cbf0299559eb34e0ea0f8c075790e.jpg 1750w, /imager/images/1466/Bama-tiltak-KM2020-redigert_a3ecfe164196bb2f3f1d244be5ac2602.jpg 2000w)
Beskrivelse av tiltak
- Nullpunktmåling av maten som ble kastet fra tallerkenene før tiltak
- Informasjon om KuttMatsvinn2020 og BAMA sitt viktigste miljømål som er redusert matsvinn i hele verdikjeden
- Konkurranse om gode svinnreduserende forslag ga positiv tilnærming til temaet
- Matavfallet fra lunsjtallerkenene ble samlet i gjennomsiktig pose for å kunne se og profilere hvor mye som ble kastet hver dag
- Fokus på hvordan alle kan bidra, både hjemme og på jobb i kommunikasjonen
- En fra ledelsen gikk rundt i banandrakt og utfordret folk på en humoristisk måte til å delta i konkurransen og spise opp maten sin
Erfaringer/effekt av tiltak
- 60 ansatte deltok i konkurransen og adm.dir. delte ut premier i Personalrestauranten. Han informerte om at selskapet har tilsluttet seg "Bransjeavtalen om redusert matsvinn" og hvordan alle kan bidra
- Maten som ble kastet fra tallerkenene ble redusert med 38 prosent sammenlignet med tilsvarende måling noen uker tidligere