Klar, ferdig, kutt
KuttMatsvinn Servering er et samarbeid mellom Matvett og ledende aktører i serveringsbransjen med mål om å halvere matsvinnet innen 2030 i tråd med FNs bærekraftmål og Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn. Over 1900 serveringsbedrifter er med i samarbeidet, inkludert de fleste store hotell- og kantinekjedene samt innkjøpskjeder i tillegg til enkeltaktører som Augustin Hotel, Eataly, Starbucks, Peppes Pizza og mange flere. Initiativet har gitt mange konkrete resultater og nå vil vi ha med flere virksomheter.
Som deltaker i KuttMatsvinn Servering får serveringsstedene tilgang til en omfattende verktøykasse. Den inkluderer blant annet:
- Opplæring av ansatte gjennom e-læringskurs og spill
- Ulike veiledere til arbeidet med måling og tiltak
- Felles grafisk profil for kommunikasjon med gjestene
- Webinar i forkant av datainnsamling
- Fysiske og digitale forum
Det meste av innholdet er oversatt til engelsk for å ta hensyn til at det er mange ikke norskspråklige ansatte i serveringsbransjen.
Kompetanseheving er nøkkelen til suksess
En viktig del av å kutte matsvinn er å motivere ansatte til å engasjere seg i arbeidet. Vårt digitale kurs gir økt kunnskap og ferdigheter til å måle, iverksette tiltak og redusere matsvinnet på arbeidsplassen. I løpet av de siste månedene har over 300 ansatte fra ulike serveringssteder tatt kurset og mottatt sine personlige diplomer. Du kan ta kurset her
″Som deltaker i KuttMatsvinn Servering har vi fått tilgang til en velutstyrt verktøykasse som har bidratt til å sette matsvinnarbeidet vårt i system. E-læringskurset er spesielt nyttig og gir de ansatte økt kompetanse og engasjement″Marianne Hayes Antonsen, Forretningsutvikler Bærekraft i COOR Norge
Vil du vite mer om KuttMatsvinn Servering? Ta kontakt med Marie for en uforpliktende prat på mk@matvett.no.