Internasjonal dag mot matsvinn
På initiativ fra FAO/FN ble verdens internasjonale dag mot matsvinn markert for tredje gang 29. september. Dette er en fin anledning til å vise frem alt det gode arbeidet som gjøres i Norge for å kutte matsvinn, både av enkeltaktører og i samarbeid med myndighetene gjennom "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn".
![](/imager/images/20292/FLWDay-bedriftseksempler-2021_8099abceef563f493530f84ebdab34b0.jpg 750w, /imager/images/20292/FLWDay-bedriftseksempler-2021_97e1bff1112ca62c6eb5fd8550aa32a5.jpg 1000w, /imager/images/20292/FLWDay-bedriftseksempler-2021_70a3db3a86cb6154fffec0c08faa08ae.jpg 1250w, /imager/images/20292/FLWDay-bedriftseksempler-2021_c581e48e25d5d326b7f84977f1ef2db4.jpg 1500w, /imager/images/20292/FLWDay-bedriftseksempler-2021_158cbf0299559eb34e0ea0f8c075790e.jpg 1750w, /imager/images/20292/FLWDay-bedriftseksempler-2021_a3ecfe164196bb2f3f1d244be5ac2602.jpg 2000w)
FAO/FN har tatt initiativ til den internasjonale dagen mot matsvinn for å bevisstgjøre om viktigheten av å redusere matsvinn lokalt og globalt. EUs plattform på matsvinn oppfordrer alle medlemslandene og organisasjoner til å markere dagen. Matvett benyttet anledningen til å synliggjøre bedriftene som har tilsluttet seg bransjeavtalen, ved å dele gode eksempler på bedriftenes tiltak i sosiale medier. Du kan lese mer om arbeidet med matsvinn i Norge her
Gode eksempler fra bedriftene kan du lese her