10. Vi må formidle vår kunnskap
Matbransjen har et særlig ansvar for å redusere matsvinnet, men er også avhengig av drahjelp fra andre aktører, enten det er myndigheter, offentlig sektor, NGOer, forskere eller andre.
![](/imager/images/22525/2048x1536_formidling-01_8099abceef563f493530f84ebdab34b0.jpg 750w, /imager/images/22525/2048x1536_formidling-01_97e1bff1112ca62c6eb5fd8550aa32a5.jpg 1000w, /imager/images/22525/2048x1536_formidling-01_70a3db3a86cb6154fffec0c08faa08ae.jpg 1250w, /imager/images/22525/2048x1536_formidling-01_c581e48e25d5d326b7f84977f1ef2db4.jpg 1500w, /imager/images/22525/2048x1536_formidling-01_158cbf0299559eb34e0ea0f8c075790e.jpg 1750w, /imager/images/22525/2048x1536_formidling-01_a3ecfe164196bb2f3f1d244be5ac2602.jpg 2000w)
Bransjen bør ut fra sine ulike ståsted bidra med sin kunnskap til matsvinninitiativer opp mot innkjøpere, utdanningssektoren og andre aktører som kan bidra til kompetanse og gode holdninger blant egne ansatte og samfunnet.
- Vi bør jobbe opp mot både offentlige og private innkjøpere slik at reduksjon av matsvinn blir et evalueringspunkt i alle anbud.
- Vi må hjelpe utdanningssektoren til mer proaktivt arbeid for å utdanne fremtidens forbrukere, til å engasjere seg i barnas matutdanning fra barnehage til universitet.
- Vi må involvere forvaltningen, miljø- og forbrukerorganisasjoner og andre i å bidra til spredning av kunnskap til forbrukerne