Hva er matsvinn
Av og til blir mat dårlig uten at vi kan noe for det, men i prinsippet burde det ikke vært nødvendig å kaste mat i det hele tatt hvis vi planlegger innkjøpene våre, oppbevarer maten riktig og bruker sansene våre før vi kaster mat. Hva er så matsvinn?
Matsvinn er all mat vi kaster som burde vært spist før den ble dårlig eller som ikke er helt fersk lenger. Dette kan være brød fra i går, bananer som bare er brune utenpå eller tomater som er for bløte for salaten, men gode for en pastasaus. Appelsinskall, kjøttbein, potetskrell og lignende er matavfall og skal sorteres som det i de kommunene som praktiserer kildesortering på matavfall.
Nedenfor får du noen eksempler på matvarer som vi ofte tror er matavfall, men som vi helt fint kan spise hvis vi tryller litt med dem.
Hva er matsvinn
- Tørt brød
- middagsrester fra grytene
- Bløte tomater
- Brune bananer
- kokte poteter
- Yoghurt eller annet som har gått ut på "best før"-dato
- Melk som ikke lukter vondt
- Eple med en flekk eller to
Lurer du på hvordan du kan kaste mindre mat? Se mange gode tips her