Eggende gleder
Egg er en viktig ingrediens når vi forbereder 17. mai-selskaper. Til mange kakeoppskrifter trenger vi stivpiskede eggehviter og da får vi eggeplommer til overs. Til hjemmelaget is og andre desserter og sauser er det ofte eggeplommene som er i fokus. Her er noen tips om oppbevaring og oppskrifter på deilige eggeretter.
Eggehviter kan du oppbevare i et glass eller liknende i kjøleskapet opp til en hel uke uten at kvaliteten forringes. Eggehvitene lar seg piske opp til skum like bra som ellers på tross av den lange oppbevaringen. Siden eggehviter holder seg godt i kjøleskapet, er det ingen grunn til å fryse dem ned. Eggeplommene holder ikke så lenge, maks ett døgn i kjøleskapet. Så hvis du ikke finner noe å bruke dem til samme dag bør du piske dem sammen med litt sukker og fryse dem.
Røkelaks med eggerøre laget på bare eggeplommer, smør og fløte, smaker kjempegodt til 17.mai-buffeten.