Foto: Shutterstock

Av og til må vi ta grep og rydde i fryseren. Den inneholder som regel mer mat enn vi har oversikt over. Det er godt å kunne fryse ned mat vi ikke får brukt slik at vi unngår å måtte kaste den, men det krever at vi har orden i hyllene og tømmer den med jevne mellomrom. Lag god restemat av innholdet i fryseren din.

Noen grunnregler: Fryseren din bør holde -18 grader eller kaldere. Maten du fryser bør ligge i tette bokser (ikke isbokser eller annen engangsemballasje) eller poser med zip, eventuelt klyper på åpnet pose. Du bør fryse inn maten før den går ut på dato og skrive på datoen for innfrysing.

Fet mat holder kortere i fryseren enn mager og det er lurt å sortere maten i ulike hyller hvis mulig. Husk at hvis du fryser inn store mengder mat samtidig, bør du bruke innfrysningsknappen hvis den finnes, eller sette temperaturen ned midlertidig for å sikre maks kapasitet. Husk også at fryseren må avrimes regelmessig for å funke optimalt.

  • Dagens oppskrift er med kyllingbryst som har ligget noen måneder i fryseren. De er ikke dårlige, men har kanskje blitt litt smakløse og tørre.
  • Tin brystene i kjøleskapet og legg dem i en god marinade før du gå på jobb, og vips så har du et veldig godt utgangspunkt for en smakfull wokrett.
  • Her kan du også bruke opp de halvfulle posene med frosne grønnsaker som ligger i fryseren.
  • Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over i en pose.
  • Legg i de tinte kyllingbrystene og legg i kjøleskapet i noen timer.
  • Strimle kyllingen og stek på sterk varme noen minutter i en wokpanne før du tilsetter kuttede grønnsaker og lar dem frese med et par minutter.
  • Tilsett resten av marinaden og kanskje noen cashewnøtter.
  • Klipp over litt frisk koriander hvis du har og server med ris.