Spicy lammekebab

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Lammestekrestene fra påskeaften vil få nytt liv i denne spennende retten. Her er både krydder, konsistens og tilbehør helt annerledes enn for den tradisjonelle lammesteken. Slå deg løs og lag en skikkelig spicy restemat rett til familien. 

  • Skjær og spikk så mye lammekjøtt som mulig av steken, kotelettene e.l.
  • Kutt kjøttet i biter på et par cm og bland godt med krydder, chili og ett hvitløksfedd.
  • Stek blandingen i olje på sterk varme. Pass på at det ikke brenner seg.
  • Ettersom kjøttet har vært stekt på forhånd, er poenget kun å gi bitene en stekeskorpe uten at de samtidig blir tørre inni, så ikke stek dem for lenge.
  • Bland inn det du måtte ha av grønnsaker.
  • Bland resten av hvitløken med finhakket sjalottløk, sitronsaft, sitronskall og yoghurt.
  • Smak til med salt og pepper og frisk mynte. (Har du et mintgeléglass som er nesten tomt, kan du lage sausen oppi dette – da vil de siste slantene blande seg inn med yoghurten).
  • Varm Pitabrødene eller tortillaene i ovnen. De skal bli varme, men ikke stive. (Et tips er å pakke dem inn i folie.)
  • Fyll dem med lamme- og grønnsaksblandingen og hell over yoghurtsausen.
  • Kan spises med kniv og gaffel, men aller helst med hendene.
  • Dette er også en god matpakke – det smaker supert selv om lammeblandingen er kald.

Oppskriften er fra «Restekjærlighet – Den store restematkokeboka».