Foto: Shutterstock

Denne grønnsaks- og eggeretten kommer opprinnelig fra Tunisia, og er en spennende, billig og enkel måte å lage restemat på. Det er vel egentlig et frokostmåltid, men smaker like godt til middag. Så har du løk, chili, spisskummen, tomater og egg i skapet er veien kort til en ny matopplevelse.

  • Grovhakk alle grønnsakene.
  • Stek spisskummenfrøene i tørr og middels varm panne til de lukter godt og knus frøene i en morter.
  • Bruker du ferdigmalte frø varmer du dem ikke opp først.
  • Ha olje og løk i pannen og stek det gyllent og mykt før du har i spisskummen.
  • Deretter har du i resten av grønnsakene, ikke ta med saften fra de hermetiske tomatene, og la det putre under lokk i ca 20 minutter til sausen tykner litt.
  • Smak til med sukker og krydder, og knekk oppi de eggene du ønsker.
  • La eggene koke med til hviten er stiv, men plommene litt rennende (med mindre du liker eggene best «well done» da).
  • Klipp over litt koriander og server.
  • Tabasco smaker godt til.

Restematoppskriften er fra superwoman.no.