Resterisotto med egen kraft

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Du trenger verken arborioris eller vermut for å lage risotto. Med risrestene fra igår og din egen hjemmelagde kraft kommer du veldig langt.

  • Varm opp ½ liter vann og en buljongterning (gjerne din egen) i en liten kjele. Smaken på kraften bør følge risottoingrediensene, f.eks. skalldyr- eller grønnsaksbuljong til rekerisotto osv.
  • Finhakk løk, hvitløk og grønnsaker og fres i olje i en stor gryte.
  • Press sitrussaft, finriv skallet og ha det oppi gryta.
  • Tilsett det du måtte ønske av fisk, skalldyr eller kjøtt og stek til det er gjennomvarmt.
  • Hell over vinen og la koke et par minutter før du tilsetter både ris og varm kraft/buljong. Føl deg fram med med mengden ris og kraft – risottoen skal ikke bli grøtete, men heller ikke for tørr.
  • La koke noen minutter – det er viktig at risen blir ordentlig gjennomvarm.
  • Rør inn en raus skje med smør, litt revet ost og noen finhakkede urter hvis du har, smak til med salt og pepper og server rykende varm.

Oppskriften er fra «Restekjærlighet – Den store restematkokeboka».