Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Pai er en genial rett til å bruke opp rester fra middager og råvarer. Det finnes uendelige smaksvarianter – prøv med kylling, spinat, kokte poteter, røkelaks, ricotta, reker … det du måtte ha på lur fra middagen i går!

  • Lag deigen først. Smuldre sammen smør, salt og mel og tilsett vann.
  • Bland dette til en fast deig. Bruk ⅓ til lokk og resten til bunn.
  • Kjevle ut bunndeigen og fordel den ut i en smurt, rund form.
  • Bunnen prikkes med en gaffel og stekes raskt på 200 °C i ca. 10 min.
  • Smelt smør i olje på svak varme.
  • Tilsett grønnsakene og la dem få farge.
  • Tilsett kjøttkraften og reduser blandingen til sausen tykner.
  • Tilsett kjøttet.
  • Bland alt godt før du heller det utover paibunnen.
  • Fordel jevnt utover og dekk oversiden med paideig.
  • Bak paien i ovn på 180 °C i 45 min.

Oppskriften er fra «Restekjærlighet – Den store restematkokeboka».