Foto: Shutterstock

Søndagsmiddagen denne uken besto av hjortestek. Det ble litt kjøtt igjen og det har jeg tenkt til å bruke i en pastasaus. Har du rester av okse, lam, vilt eller svin kan du gjøre det samme. Denne tomatsausen passer uansett.
  • Del opp stekrestene i terninger.
  • Lag tomatsaus. Fres rødløk i litt smør til den er blank og ha i hvitløk og ev. chili.
  • Tilsett tomatboksen eller bløte tomater som du ikke vil ha på brødskiven eller i salaten, tomatpuré, sennep, sukker og urter, og kok opp.
  • Ha i kjøttet og la det koke med til sausen blir tykk og kjøttet mørt.
  • Kok pasta som anvist på pakken og ha i vasket ruccola før du heller av vannet.
  • Bland litt olje i pastaen og fordel på tallerkener.
  • Ha på pastasaus og revet parmesan og smak til med grovkvernet pepper.
  • Det er godt med en grønn salat til.