Påske er appelsintid!

Foto: Shutterstock

Vi nordmenn spiser mye appelsiner. Det går med rundt 20 millioner bare i påsken. Vi vet ikke hvor mange av disse som blir kastet, men at vi har en tendens til å hamstre når det er høytid, det vet vi – og at det er sannsynlig at vi «rydder» en del mat ned i avfallet før vi setter nesen hjemover.

Appelsinen kan brukes til mye mer enn å ha med i sekken på tur. Vi kan lage juice og smoothies og bruke den i mange ulike retter. Til spekemat og potetsalat er det for eksempel veldig godt med appelsinskiver. Appelsinbåter setter også en spiss på den grønne salaten.

Hvis du planlegger menyen for påsken og tar med noen retter som inkluderer appelsin, slipper du i hvert fall å måtte kaste disse. God påske!

  • Denne appelsinsmoothien smaker det skikkelig påske og vår av! Mettende og samtidig leskende etter skituren.
  • Vask appelsinen godt i varmt vann, tørk den og riv skallet.
  • Skrell den deretter med kniv så alle hvite hinner er borte.
  • Bland appelsin, honning og yoghurt i en foodprocessor eller i en blender og kjør til blandingen er jevn og fin.
  • Fyll smoothie i et høyt glass og sikt kakao på toppen.

Se andre restematoppskrifter med appelsin her:

http://matvett.no/oppskrift/paskestek-marinert-i-appelsin/

http://restemat.blogspot.no/search/label/appelsiner