Myke banancookies

Foto: Shutterstock

Enten jeg er hjemme, på jobb eller hos venner kommer jeg over brune eller modne bananer som ingen vil ha. Det finnes utallige spennende oppskrifter som tar for seg disse stakkarene – oppskrifter som trenger modne bananer for å gi perfekt resultat! Som disse knallgode banancookiene.

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Mos bananen med en gaffel til alle klumpene er borte.
  • Bland i havregryn gradvis og prøv deg frem til en passende konsistens.
  • La stå i noen minutter slik at havregrynene kan trekke til seg litt av bananenes fuktighet.
  • Hakk sjokoladen og ha den i deigen.
  • Ta fram et stekebrett og bakepapir.
  • Form kuler av deigen og fordel disse på bakepapiret. Jeg brukte en teskje, litt vann i håndflaten og formet kuler på samme måte som en lager kjøttkaker/kjøttboller.
  • Når kulene er på plass, kan du bruke skjeen og trykke på dem til flate cookies. Ha litt vann på skjeen, så blir det lettere å smøre dem utover.
  • Stek til de er litt gylne i kantene, fra 10-15 minutter. Følg med. Nytes umiddelbart!

Restematoppskriften er fra Juliannely.blogspot.no.