Foto: Shutterstock

Dette er en perfekt måte å bruke restemat på. Jambalaya er en kreolsk risrett med røtter fra både fransk og spansk kjøkken som oppsto i Karibien, og var spanjolenes forsøk på å gjenskape en paella i sitt nye hjemland. En typisk rett der alt er lov og alle har sin variant.

  • Varm olje i en stekepanne med høye kanter og stek kylling i biter noen minutter før du tilsetter sjalottløk i båter og hakket hvitløk. Surr til løken er blank.
  • Ha i risen og kraften og la det småkoke/trekke i 10-15 min til risen nesten er mør.
  • Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, slik at skinnet er lett å trekke av. Del tomatene i to, fjern kjernene og del i båter.
  • Tilsett tomatene i gryten sammen med kuttede grønnsaker og la det trekke i noen minutter til.
  • Ha i rekene og biter av ferdigstekt pølse det siste minutter så det blir gjennomvarmt.
  • Smak til med  salt og pepper og dryss over persille og koriander før servering.
  • Skvis en limebåt over hver porsjon.
  • Serveres med matyoghurt tilsatt mynteblader og nachochips.