Foto: Shutterstock

Her kan du få brukt opp eggeplommene etter julebaksten. Du trenger ikke ismaskin for å lage god fløteis, så lenge du har plass i fryseren.
Til 10 porsjoner
  • Pisk fløten nesten stiv, den skal ikke bli helt fast, og sett den kaldt.
  • Kok opp vann og sukker.
  • Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  • Ha både frø og stang i sukkerlaken og la den koke i ca. 5 minutter, til den blir seig i konsistensen.
  • Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert.
  • Bland den piskede fløten i eggeblandingen og rør forsiktig med en slikkepott.
  • Hell massen i en form og sett den i fryseren til den stivner. Rør litt underveis for å unngå krystallisering og vips så har du hjemmelaget is.
Jordbæris: Samme oppskrift, men bruk frosne jordbær istedenfor vanilje i sukkerlaken.