Gresskarsuppe med chili og ingefær

Foto: Shutterstock

Det er sesong for gresskar – en mild og god grønnsak som du kan lage mye godt av. Så husk å bruke innmaten i gresskaret når du forbereder deg til Halloween imorgen. Gresskarkjøttet får en mild og søtlig smak når det kokes. Chili og ingefær setter en liten spiss på smaken, mens lime gir suppen litt syrlighet.

  • Skjær gresskarkjøttet i terninger.
  • Skrell og skjær søtpotetene i små biter.
  • Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak).
  • Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.
  • Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte.
  • Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge.
  • Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring.
  • Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt.
  • Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.
  • Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken.
  • Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.
  • Serveres med frisk koriander og godt brød.

TIPS: Gresskarkjøttet verken lukter eller smaker spesielt godt i rå tilstand, men ikke la deg skremme av det. Ved varmebehandling som baking eller koking forandrer smaken karakter og blir mild og søtlig. Gresskarfrøene kan også spises. Skyll frøene og klapp dem tørre på et kjøkkenhåndkle. Rist dem gylne i en varm stekepanne med litt olje, dryss over en klype salt.

Oppskriften er fra Lise Finckenhagen. Til suppen kan du lage saftige gresskarscones.