Foto: Shutterstock

Tryll med fiskerester og tørt brød! I slutten av uken hender det at det har hopet seg opp med litt rester i kjøleskapet. Kjenner du deg igjen? I denne restematretten får du brukt både rester av fisk, grønnsaker, tørt brød og fløte.

  • Skjær opp brødet i staver.
  • Bland 4 ss olje og 1 ts karri.
  • Legg stavene på et bakepapir, drypp karrioljen over og vend forsiktig rundt.
  • Dryss på salt, og bak brødstavene ved 200 grader på varmluft i 6-7 minutter til de er gylne og sprø.
  • Hakk løk og hvitløk og stek i olje sammen med litt karri, paprikapulver, salt og pepper.
  • Tilsett en raus liter vann (ev. buljong). Kutt opp 2 epler i biter og vend dem i 1 ts eddik.
  • Kutt opp de grønnsakene du har i kjøleskapet, for eksempel brokkoli, blomkål, gulrot, potet og paprika.
  • Ha grønnsakene i gryten og kok i noen minutter til grønnsakene er møre.
  • Tilsett fiskerester (gjerne laks og torsk), epler, matfløte og eddik.
  • Kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Server med brødstavene.

Veldig god suppe og ikke nok med det. Du får brukt opp grønnsaksrester, fløterester, fiskerester og brødrester – med andre ord er kjøleskapet klart for helgehandel!

Restematoppskriften er fra bloggen gledelig-glede.