Foto: godfisk.no

Hva er mer perfekt enn å pakke litt slitne, men likevel gode grønnsaker inn i en form med fisk, blåskjell, godt krydder og kokosmelk i ovnen? Dette er enkel og sunn restemat å lage, og som gir god samvittighet og ryddig grønnsaksskuff.

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Legg fiskestykkene og blåskjell eller reker i en smurt ildfast form og tilsett grønnsakene i skiver.
  • Salte og pepre før du heller over kokosmelk.
  • Hvis du vil kan du ha litt gorgonzola eller chevre på toppen, og dryss over spisskummen og solsikkekjerner før du setter formen i ovnen i ca. 45 minutter.
  • Server med kokte poteter eller ris til.

Oppskriften er fra Selina Juul, årets vinner av Nordiske Råds Miljøpris og stifter av forbrukerbevegelsen mot matsvinn i Danmark; stopspildafmad.dk.