Eplemos med ingefær

Foto: Shutterstock

Nå er eplesesongen på hell og det er begrenset hvor mange eplekaker vi kan lage. Hva med litt god eplemos til å ha på brødskiven eller frokostblandingen? Bruk nedfallsfrukt fra hagen eller epler som er blitt rynkete i fruktfatet.

  • Skrell eplene.
  • Kok opp eplejuicen med sukkeret, smak deg til underveis. Hvor mye som trengs er avhengig av hvor syrlige eplene er og hvor søtt du liker syltetøyet.
  • Ha alt skrellet oppi den kokende eplejuicen og la det koke noen minutter. Det gir fin farge og smak. Sil av juicen.
  • Ta ut kjernen av eplene og kutt frukten i grove biter.
  • Tilsett eplebitene i juicen og kok dem møre.
  • Mos epler for hånd eller med en stavmikser, det spørs hvor grov eller fin du liker mosen.
  • La blandingen få et oppkok. Dersom den blir for tynn kan du ha i en plate gelatin (husk å bløtlegge denne først).
  • Smak til med ev. mer sukker og riv oppi limeskall fra en halv lime.
  • Hell mosen varm på steriliserte glass og sett til avkjøling. Hvis du har hatt lite sukker i er holdbarheten ikke lang, maks et par dager i kjøleskap.
  • Frys det du ikke skal spise med det første.