Energirik høstsuppe med øl

Foto: Shutterstock

Dette er en herlig grønnsaksuppe som kan lages helt uten buljong hvis du ikke har det, og med de grønnsakene du har for hånden. En fin måte å få brukt opp grønnsaker som er på hell og til å få i seg nok vitaminer i høstmørket.

  • Ønsker du en skarpere smak på suppen kan du tilsette en parmesanskorpe eller noen biter flesk som du lar koke med.
  • Rens og skrell alle grønnsakene og skjær dem i små biter.
  • Ha rapsolje i en gryte på middels varme. Stek hvitløk, timian og rosmarin lett, uten å la det bli brunt.
  • Ha i alle grønnsakene, og la dem steke med videre mens du rører i gryten.
  • Når grønnsakene har falt sammen litt, tilsetter du øl og buljong/vann så det dekker grønnsakene.
  • La suppen småkoke i 20-25 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og hakkede urter og pynt med en dillkvast.