Elgkarbonader med poteter fra i går

Foto: Shutterstock

Vi trenger noe varmt og smakfullt i tussmørket, og vi trenger å spise opp rester fra uken som har gått før helgen setter inn. I denne retten får du både brukt opp daggammelt brød og kokte poteter, og kvern gjerne biter av kjøtt du har til overs. Det gjør ikke noe å blande forskjellige typer kjøtt.

  • Legg brødskivene i vann i noen minutter. Klem ut vannet med hånda og ha massen over i en bolle. Finhakk løken og ha den i bollen sammen med kjøttdeigen, muskat, ingefær, rømme og salt. Bland godt og sett i kjøleskapet mens du gjør klar det andre.
  • Poteter: Finhakk chili og fres i olje i pannen før du tilsetter de kokte potetene delt i båter. Stek dem forsiktig til de er gjennomvarme og skvis over litt lime og smak til med salt og pepper. Dryss over persille eller andre urter ved servering.
  • Karbonadene: Form fire karbonader. Stek baconet sprøtt i en stekepanne på middels varme. Ta ut baconet og ha i litt smør. Stek karbonadene i tre, fire minutter på hver side.
  • Saus: Stek løken gyllen i baconfett og smør. Rør inn sjypulver og vann og la det småputre litt. Tilsett soyasus og ha i hakket bacon.
  • Ertepuré: Kok opp frosne erter i saltet vann og sil av. Kjør ertene med stavmikser og smør. Smak til med salt.