Foto: Shutterstock

Det fine med denne kaken er at du kan variere fyllet som du vil, ut fra hva du har i skapet. Her har du to forslag.

  • Denne kaken må spises med en gang den er ferdig, fordi den lager sin egen saus i bunnen av formen som trekker inn i kaken når den avkjøles.
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  • Bland sammen mel, sukker og eggeplommer.
  • Rør i melk, sitronsaft, sitronskall og smør.
  • Pisk eggehvitene stive, men ikke tørre og vend dem forsiktig inn i røren.
  • Dryss ingefær i bunnen av en 23 cm tett, firkantet form eller 4-6 småformer.
  • Hell røren over i formen og sett denne i langpannen.
  • Fyll langpannen med kokende vann til det står halvveis opp på kakeformen og sett den i ovnen.
  • Stek kaken i 45 minutter, til den har hevet seg og er svampaktig. Porsjonsformer trenger 5-10 minutter kortere steketid.
  • Skal du lage kaken med bær eller epler, lager du røren som i oppskriften, men bytter ut sitronsaft, skall og ingefær med kryddermiks og appelsinjuice.
  • Fordel de frosne bærene eller eplebitene i bunnen av formen før du heller over røren og steker på samme måte som beskrevet over.