Clafoutis med bringebær

Foto: matprat.no

Fremdeles er det noen som har bær eller plommer igjen fra innhøsting fra hage og skog. Disse kan du bruke i denne utrolig enkle og gode dessertpaien. Det er like enkelt å lage en Clafoutis som å lage pannekakerøre. Husk at litt bløte bær og frukt fra butikk eller hage får nytt liv i kaker, paier og syltetøy.

  • Smør en paiform eller lav ildfast form.
  • Lag en røre av alle ingrediensene og hell røren i formen og fordel bærene over.
  • Sett formen midt i stekeovnen og stek ved 200 °C i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun på toppen og eggemassen har stivnet.
  • Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem eller vaniljekrem til.

Tips: Bringebærene kan byttes ut med for eksempel plommer, blåbær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes. Hell i så fall av så mye av væsken som mulig.

Oppskriften er fra matprat.no