Foto: Shutterstock

Dette er perfekt restemat når du skal unne deg noe søtt og bare har tørre kakebiter eller muffins igjen i boksen. Og har du ikke kakerester kan du alltids slenge sammen en langpannekake og bruke rester av fløte…

  • Smuldre kaken i en bolle og tilsett vaniljekremen.
  • Kna sammen til en fast deig.
  • Trill kuler i ønsket størrelse, ikke større enn at de passer på en pinne.
  • Sett kulene i fryseren i en halv time.
  • Smelt litt av sjokoladen og dypp pinnene i sjokolade og press dem ned i kulene.
  • La kakene stivne fast på pinnene ved å la dem hvile en stund stukket ned i en isoporplate, oasis eller lignende.
  • Smelt resten av sjokoladen i vannbad og tilsett litt fløte.
  • Dypp kulene rett ned i sjokoladen og løft dem opp igjen.
  • Ikke rør rundt av risiko for å miste kaken av pinnen, drei den heller litt rundt i luften når pinnen er snudd og kaken troner på toppen igjen.
  • Rull dem deretter  i strøsselet med en gang, for sjokoladen stivner fort.
  • Sett kakene på pinne tilbake på isoporplaten, og sett dem kaldt slik at glasuren er ordentlig stivnet før servering.