Foto: Shutterstock

Vi kaster mye brød – i gjennomsnitt ett brød i uken per familie. Det finnes mange muligheter for de tørre brødskivene og de glemte skalkene som ligger nederst i brødskuffen. I dag lager vi bruschetta i to varianter.

  • Bruschetta er opprinnelig italiensk fattigmannskost, servert til jordarbeiderne for å bruke opp det de hadde av gammelt brød.
  • Det finnes etterhvert utallige varianter av bruschetta. Du kan lage disse klassiske eller med sopp.
  • Du kan også bruke chevre og honning, mozarella og tomat, biffrester med sennepsvinaigrette osv.
  • Lag en blanding av tomat, fersk basilikum, løk, olivenolje, salt og pepper, ev. hakket oliven.
  • Rist brødskivene og ha på litt olivenolje.
  • Gni skivene inn med hvitløk og ha på tomatblandingen.
  • Det smaker veldig godt med en skive Parma- eller Serranoskinke på toppen.
  • Serveres med en grønn salat med fetaost eller chevre hvis du har.

For bruchetta med sopp, se her: http://matvett.no/oppskrift/bruschetta-med-sopp/