Om Matvett

Matvett.no, som drives av Matvett AS, skal være en side for alle som ønsker å lære hvordan vi kan bli flinkere til å kaste mindre mat og som ønsker å bidra med tanker, ideer og handlinger til hvordan vi kommer matsvinnet til livs.

Forskning viser at selv om industrien og dagligvarehandelen også kaster mat, er det forbrukerne som står for det største volumet. Hver åttende handlepose du kommer hjem med går faktisk rett i søpla! Det tilsvarer 42,1 kilo mat per person i året! Og det som kanskje er mest interessant er at vi sier at vi kaster mye mindre enn vi faktisk gjør. Er det fordi vi ikke er bevisst handlingene våre, eller fordi vi synes det er flaut at vi sløser og bruker opp ressurser som er nyttbare? Eller er det rett og slett fordi vi ikke vet nok om hva vi skal gjøre med mat som vi har til overs eller som har gått ut på dato?

På matvetts sider får du all den informasjon du trenger for å bli flinkere til å kaste mindre mat. Her får du råd og tips om:

  • Holdbarhet for ulike råvarer
  • Forskjell på «best før» og «siste forbruksdag»
  • Hvordan du skal planlegge innkjøp og måltider
  • Riktig oppbevaring av ulike typer råvarer
  • Tilberedning av restemat, enten fra råvarer du har til overs, ferdige retter som trenger en ny vri eller rester av tilbehør som ris, pasta, poteter og saus.
Du får også fakta om matsvinn – hva kaster vi og hvorfor.