Av og til kjøper vi for mye brød. Vi forandrer planer og brød og andre bakervarer blir liggende igjen i skuffen og bli gamle.

Hvis du fryser brødet med en gang du kommer hjem fra butikken blir det like ferskt og godt når du tiner det igjen. Er dere få i husholdningen kan du enten fryse det oppskåret i skiver og riste det i brødristeren rett fra fryseren, eller du kan dele brødet i to før du fryser det.

Hvis det ferske brødet blir liggende en dag eller to, kan du fukte det under springen i kaldt vann noen sekunder og så legge det i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

Ellers finnes det mange tips for hva du kan gjøre med gammelt brød:

  • Du kan lage krutonger til salater og supper av brød i terninger som du freser i litt olivenolje, hvitløk og krydder etter smak
  • Du kan lage arme riddere ved å dyppe brødskivene i en blanding av egg, sukker, melk, litt kanel og kardemomme, som du steker i godt smør. Server med syltetøy og rømme eller med oppskåret frukt, rosiner og sirup.
  • Du kan lage griljermel ved å kjøre gamle skalker eller tørt brød i kjøkkenmaskinen. Perfekt å bruke på gratenger og i desserter.

Se oppskrift på fransk løksuppe her.

Se oppskrift på brødpudding her.