Aktuelt

Tips

Bruk grønnsaksrestene

Kaster du ofte rester av grønnsaker? Det er ikke alltid like lett å spare på all mat som blir til overs. Noen ganger føles det som et ork å være flink.

Les mer

Nyheter

Vi kaster 850 tonn friske egg

Hvert år kastes tonnevis av gode norske egg fordi EU-regler sier de er gått ut på dato. Dette fører til store mengder matsvinn som vi må få gjort noe med. Undersøkelser viser nemlig at norske egg er holdbare lenge etter at de har gått ut på dato.

Les mer

Nyheter

Matkastebordet

Her kan du se hva du faktisk kaster av fullt spiselig mat i løpet av et år. Dette bordet er dekket med 42,1 kg ulike matvarer, sammensatt slik en gjennomsnittsnordmann kaster det. Mye er rene råvarer som brød, frukt og grønt, og en del er pålegg og middagsrester som pasta, ris og kjøttgryter.

Les mer

Tips

Gått ut på dato?

Vet du forskjellen på “Siste forbruksdag” og “Best før”? Maten er merket for at du skal være trygg på det du spiser. Men det er lov å bruke hodet, det vil si sansene!

Les mer