Aktuelt

Nyheter

Innfør Restetorsdag!

La torsdag bli din nye restematdag. Bruk opp det du har av rester i skapet og rydd klart til helgekosen! Hver torsdag gir Matvett deg et nytt restetips. Lik oss på facebook så får du tipset «tilsendt» hver uke. Ved å ha gode rutiner på å bruke opp alle råvarer og rester sparer du både miljøet og penger!

Les mer

Nyheter

Vi kaster 850 tonn friske egg

Hvert år kastes tonnevis av gode norske egg fordi EU-regler sier de er gått ut på dato. Dette fører til store mengder matsvinn som vi må få gjort noe med. Undersøkelser viser nemlig at norske egg er holdbare lenge etter at de har gått ut på dato.

Les mer

Nyheter

Matkastebordet

Her kan du se hva du faktisk kaster av fullt spiselig mat i løpet av et år. Dette bordet er dekket med 42,1 kg ulike matvarer, sammensatt slik en gjennomsnittsnordmann kaster det. Mye er rene råvarer som brød, frukt og grønt, og en del er pålegg og middagsrester som pasta, ris og kjøttgryter.

Les mer