Aktuelt

Nyheter

Årets viktigste kokebok er her

Da er «Restekjærlighet» å få kjøpt i bokhandelen. Denne boka gir oss enda bedre forutsetninger for å ta vare på maten og rommer alt du trenger av informasjon og inspirasjon for å løfte maten fra i går til gode, spennende, nye retter.

Les mer

Tips

Vis matvett i julen også

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen – og det skal vi. Men da blir det ekstra viktig å ta vare på restene og bruke dem opp i andre retter hvis vi går lei av tradisjonell julemat! Server familien eller venner en buffetlunsj med restene hvis du skal på ferie og ikke vet hvordan du skal få spist opp all maten før du reiser.

Les mer

Tips

Lær barna å ta vare på maten!

Gode vaner bør legges tidlig, og den oppvoksende slekt får et spesielt ansvar for å ta vare på – og forbruke naturressursene klokt. Om 50 år beregnes det nemlig å være 9 milliarder mennesker på jorda som skal dele et allerede hardt prøvet matfat. Få med barna på å redusere matsvinnet, lær dem å ta vare på maten.
Les mer

Nyheter

Innfør Restetorsdag!

La torsdag bli din nye restematdag. Bruk opp det du har av rester i skapet og rydd klart til helgekosen! Hver torsdag gir Matvett deg et nytt restetips. Lik oss på facebook så får du tipset «tilsendt» hver uke. Ved å ha gode rutiner på å bruke opp alle råvarer og rester sparer du både miljøet og penger!

Les mer

Tips

Få maks ut av eggene dine!

Egg er en viktig ingrediens når vi forbereder oss til jul. Til mange kakeoppskrifter trenger vi stivpiskede eggehviter og da får vi eggeplommer til overs. Til hjemmelaget is og andre desserter og sauser er det ofte eggeplommene som er i fokus. Her får du tips om oppbevaring og oppskrifter på deilige førjulsgleder med egg.
Les mer

Tips

Kjenn ditt kjøleskap

For å unngå matsvinn er det viktig å ta godt vare på den maten du kjøper. Kjøleskapet er en god støttespiller i så måte, men det er en del grunnregler som må følges for at det skal fungere optimalt.
Les mer