Matvettreglene
Er du en av dem som kaster mat som kan spises? Tror du maten er dårlig fordi den ikke er helt fersk lenger? Her er enkle tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten og spare både penger og miljøet.
De 11 matvettreglene
- Husk at all mat har en verdi og fortjener å bli spist
- Planlegg innkjøpene dine og bruk handleliste
- Rydd i kjøleskapet og fryseren, så du vet hva du har
- Oppbevar maten din riktig. Husk at kjøleskapet skal holde mellom 2-4 grader og fryseren -18 grader
- Bruk sansene dine. Ikke kast mat selv om den har gått ut på dato før du har sjekket om maten fremdeles er bra
- Avkjøl maten raskt og frys eller legg i kjøleskapet det du har til overs
- Oppbevar mat du har til overs i tett emballasje i kjøleskap eller fryser
- Frys brød som ikke skal spises neste dag
- La torsdag være «Restetorsdag». Bruk opp rester av råvarer og ferdige retter før du handler ny mat til helgen
- Tenk alternativ bruk av råvarer som ikke er helt ferske lenger. En bløt tomat er god i pastasausen selv om den ikke passer i salaten.
- Flere råd og gode oppskrifter finner du her på matvett.no
Lyst til å henge dem opp på kjøleskapet?
Last ned plakaten med matvettreglene her!