Aktuelt

Nyheter

«Best før, ofte god etter»

Forbrukerne står for over 60 prosent av matsvinnet i Norge, og «utgått på dato» er en av hovedårsakene til at vi kaster mat. Supplerende merking gjelder kun for «best før»-merkede matvarer og opplyser om at denne maten ofte kan spises etter utløpsdato. 

Les mer

Nyheter

Spis opp maten din!

Vi har passert 7 milliarder mennesker på jorden. Alle spiser vi av det samme matfatet. Over 1 milliard mennesker i verden sulter eller er feilernærte. Samtidig blir en tredel av maten som produseres kastet. Kan vårt forhold til mat gjøre en forskjell?

Les mer

Nyheter

Årets viktigste kokebok er her

Da er «Restekjærlighet» å få kjøpt i bokhandelen. Denne boka gir oss enda bedre forutsetninger for å ta vare på maten og rommer alt du trenger av informasjon og inspirasjon for å løfte maten fra i går til gode, spennende, nye retter.

Les mer

Fakta

Ta vare på fisk og sjømat

Noen matvarer krever litt ekstra omsorg for å sikre optimal holdbarhet. Dette gjelder særlig fisk og sjømat som det er et stadig bedre utbud av i alle dagligvarebutikker. Når vi planlegger ukens måltider er det viktig å ikke kjøpe inn mer råvarer enn vi tror vi trenger, eventuelt at vi fryser fisken så fort vi forstår at den ikke vil bli spist i løpet av noen dager.

Les mer

Nyheter

Innfør Restetorsdag!

La torsdag bli din nye restematdag. Bruk opp det du har av rester i skapet og rydd klart til helgekosen! Hver torsdag gir Matvett deg et nytt restetips. Lik oss på facebook så får du tipset «tilsendt» hver uke. Ved å ha gode rutiner på å bruke opp alle råvarer og rester sparer du både miljøet og penger!

Les mer