Aktuelt

Fakta

Ta vare på fisk og sjømat

Noen matvarer krever litt ekstra omsorg for å sikre optimal holdbarhet. Dette gjelder særlig fisk og sjømat som det er et stadig bedre utbud av i alle dagligvarebutikker. Når vi planlegger ukens måltider er det viktig å ikke kjøpe inn mer råvarer enn vi tror vi trenger, eventuelt at vi fryser fisken så fort vi forstår at den ikke vil bli spist i løpet av noen dager.

Les mer

Fakta

«Best før» betyr ikke dårlig etter

Hvert år kaster vi nordmenn store mengder mat som vi lar forfalle i kjøleskapet før vi får spist den opp. Vi tenker ikke over hvor stort det opprinnelige råvareuttaket er når vi «rydder» i skapet og heller ut melk, kaster brød eller brune bananer. Det trengs for eksempel 1000 l vann for å produsere én liter melk. Dine forbruksvaner spiller en rolle.

Les mer

Fakta

Kaster du mye mat?

Ingen ønsker å se på seg selv som en “matkaster”. Du blir kanskje overrasket når du ser våre eksempler på hva som regnes som matsvinn i husholdningene.
Les mer