Aktuelt

Tips

Utnytt råvarene maksimalt

Sjekk ut disse små matvett-filmene som er fra et nordisk samarbeidsprosjekt kalt Zero Waste. Her får du tips til hvordan du kan utnytte råvarene dine alternativt når de ikke er helt ferske lenger.

Det er Landvernd på Island som har laget filmene i samarbeid med Stop Spild Af Mad i Danmark, på oppdrag av Nordisk Ministerråd. Sjekk også ut restematoppskriftene fra Zero Waste-prosjektet.

 

Les mer

Tips

Tid for påske

Skal du på hytta i påsken? Eller skal du bare være hjemme og kose deg med god mat. Så bra, men husk å bruke alle råvarene og restene i ferien også. Påsken er kanskje den høytiden hvor vi kjøper, lager og kaster mest mat.

Les mer

Tips

Vis matvett i julen også

Vi kjøper inn og lager mye god mat i julen – og det skal vi. Men da blir det ekstra viktig å ta vare på restene og bruke dem opp i andre retter hvis vi går lei av tradisjonell julemat! Server familien eller venner en buffetlunsj med restene hvis du skal på ferie og ikke vet hvordan du skal få spist opp all maten før du reiser.

Les mer

Tips

100 000 brød i søpla!

Visste du at vi kaster store mengder brød hver dag som verken er mugne eller dårlige? Hver dag kastes 100 000 brød i norske søppelkasser, fordi vi mener at brødet vårt må være dagsferskt for å spise det. Dette må det være mulig å gjøre noe med.

Les mer

Tips

Matvettreglene

Er du en av dem som kaster mat som kan spises? Tror du maten er dårlig fordi den ikke er helt fersk lenger? Her er enkle tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten og spare både penger og miljøet.

Les mer

Tips

Få maks ut av eggene dine!

Egg er en viktig ingrediens når vi forbereder oss til jul. Til mange kakeoppskrifter trenger vi stivpiskede eggehviter og da får vi eggeplommer til overs. Til hjemmelaget is og andre desserter og sauser er det ofte eggeplommene som er i fokus. Her får du tips om oppbevaring og oppskrifter på deilige førjulsgleder med egg.
Les mer