Foto: Shutterstock

Skal du på hytta i påsken? Eller skal du bare være hjemme og kose deg med god mat. Så bra, men husk å bruke alle råvarene og restene i ferien også. Påsken er kanskje den høytiden hvor vi kjøper, lager og kaster mest mat.

Vi sprenger rekordene for innkjøp av bl.a. egg (23 millioner), appelsiner (5 000 tonn), kjøtt og marsipan. Hvis vi skal på hytta kjøper vi inn stort og fyller bilen til randen. Butikken er ofte et stykke unna og det er gjerne endel mat vi ikke får i nærbutikken.

Planlegg hva du skal ha til middag og legg inn en påskebuffetdag mot slutten hvor du bruker opp de gode restene og råvarene som ble til overs. Er appelsinene blitt harde i skallet og litt innskrumpet? Lag appelsinsalat til dessert, mariner lammesteken i appelsin eller press saften i en smoothie: http://matvett.no/oppskrift/paske-er-appelsintid/

Er brødet blitt hardt og tørt? Lag brødpudding: http://matvett.no/oppskrift/brodpudding-med-spennende-krem/

Egg holder seg lenge, men vil du spise dem før du reiser, fordi du er redd de skal knuse på vei hjem, lag en skikkelig omelett til lunsj før dere setter dere i bilen: http://matvett.no/oppskrift/bondeomelett-med-fenalar/

Lammestekrestene kan du lage gode smørbrød av: http://matvett.no/oppskrift/paskebruchetta-med-lammestekrester/