Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Er du en av dem som kaster mat som kan spises? Tror du maten er dårlig fordi den ikke er helt fersk lenger? Her er enkle tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten og spare både penger og miljøet.

  • Planlegg innkjøpene dine og bruk handleliste
  • Rydd i kjøleskapet, så du vet hva du har
  • Oppbevar maten din riktig. Husk at kjøleskapet skal holde mellom 2-4 grader
  • Bruk sansene dine. Ikke kast mat selv om den har gått ut på dato før du har sjekket om maten fremdeles er bra
  • Avkjøl maten raskt og frys eller legg i kjøleskapet det du har til overs
  • Oppbevar rester i tette bokser
  • Frys brød som ikke skal spises neste dag
  • La torsdag være «restetorsdag». Bruk opp rester av råvarer og av ferdige retter før du handler ny mat til helgen
  • Flere råd og gode oppskrifter finner du her på matvett.no eller i boka «Restekjærlighet» som du får kjøpt i bokhandelen