La torsdag bli din nye restematdag. Bruk opp det du har av rester i skapet og rydd klart til helgekosen! Hver torsdag gir Matvett deg et nytt restetips. Lik oss på facebook så får du tipset «tilsendt» hver uke. Ved å ha gode rutiner på å bruke opp alle råvarer og rester sparer du både miljøet og penger!

For å ta godt vare på maten er det viktig å ha orden i kjøleskapet. Blir det for fullt taper kapasiteten seg, og kjøleskapets motor sliter med å holde det kaldt nok (bør være mellom 2-4 grader alltid).

Hvis du etablerer torsdag som den dagen i uken da du rydder og spiser deg ut, og lager liste for hva du trenger til helgen, er mye gjort. Dette handler ikke bare om restemat – men om å holde oversikt, spare penger og miljøet, og ikke minst bruke råvarene du kjøper til gode og hyggelige måltider med familien. Lag gjerne en ukemeny der du kan bruke kjøtt, fisk eller grønnsaker i flere retter i løpet av uken for å få spist opp all maten mens den er fersk. Husk at brød og frukt og grønt som ikke er helt ferskt lenger ofte kan brukes i andre retter.

Her på matvett.no håper vi du kan finne inspirasjon og gode oppskrifter uansett hvilke rester du har. Og har du et tips som ikke finnes på disse sidene kan du gjerne sende oss det på ams@matvett.no.

Dette betyr selvfølgelig ikke at du ikke kan lage restemat alle andre dager i uken. Hvis vi blir flinkere til å spørre oss selv om hva vi har i skapet fremfor hva vi har lyst på til en hver tid, vil mye matsvinn kunne unngår. Tenk at all mat har en verdi og fortjener å bli utnyttet. Lykke til med restematen.